Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

  1. #1

    System link & Split screen for Black Ops?

    The question is how do I get this to work?

    Right now we have two Xbox 360, two Black Ops games, two tv's, and four controllers, and four players. Have my daughter, her step brother, her half brother, and myself. We'd like to do teams so the youngest one can't screen watch. He doesn't need any more advantage than his awesome skills. LoL.

    I thought i could use a Cat5 RJ-45 cable between the two Xbox 360's but when trying to system link they won't see each other. Some friends recommended a switch hub so I got one of those and another Cat5 cable. Hooked Xbox 360's to the switch, plugged it in and same result.

    Is Black Ops able to be used like this?

    Thanx anyone who has suggestions.
    Chris
    Last edited by air8; 06-02-2012 at 04:25 PM.

  2. #2

    Re: System link & Split screen for Black Ops?

    Is a router required? Each Xbox 360 Cat5 plugs into the router, then it should work?

  3. #3

    Re: System link & Split screen for Black Ops?

    Having trouble finding a thread related to this topic.

  4. #4

    Re: System link & Split screen for Black Ops?

    Link




    This is the cable I'm using. Is this correct to use?
    Last edited by air8; 06-02-2012 at 04:40 PM.

  5. #5
    Old Timer
    Diamond
    Gurvir's Avatar
    /b/
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Vancouver, BC
    Thanks
    2,871

    Re: System link & Split screen for Black Ops?

    You don't have to use a router, you should just be able to connect them directly with 1 cable. Or if you do have a router, you can connect both Xbox's to the router with one more cable.

    As to why the Xbox's don't see each other, the first thing you should do is make sure that both of the Xbox's have the same title update for the game.

    EDIT: Also, don't post multiple times in a row, it's against the rules.

  6. #6

    Re: System link & Split screen for Black Ops?

    Title update. Ok thanx. I'll search that out. Not sure what that means.

  7. #7
    Old Timer
    Diamond
    Gurvir's Avatar
    /b/
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Vancouver, BC
    Thanks
    2,871

    Re: System link & Split screen for Black Ops?

    Quote Originally Posted by air8 View Post
    Title update. Ok thanx. I'll search that out. Not sure what that means.
    If there is an issue that needs to be fixed, or something that needs to be added to a game, the game developers would release a title update. If you are connected to Xbox LIVE, and you put Black Ops in, it will make you download the latest update; if it doesn't, that means you already have it. Just connect Xbox #1 to Xbox LIVE, insert Black Ops, download the latest update, and then repeat the same thing for Xbox #2.

    An alternative method to installing the latest update is inserting them manually into both hard drives. To download the update, click Link. Then, open a hard drive in Horizon, insert the title update, and then repeat the same thing for the second hard drive.

  8. Thanked by:
     air8

  9. #8

    Re: System link & Split screen for Black Ops?

    Ah ok. I will try that. I took my xbox to my daughter's house. They don't have Xbox Live there. So maybe that's what the prob is.

    Thanx

  10. Thanked by:
     Gurvir

  11. #9
    Old Timer
    Diamond
    Gurvir's Avatar
    /b/
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Vancouver, BC
    Thanks
    2,871

    Re: System link & Split screen for Black Ops?

    Quote Originally Posted by air8 View Post
    Ah ok. I will try that. I took my xbox to my daughter's house. They don't have Xbox Live there. So maybe that's what the prob is.

    Thanx
    If you are thankful for someone's post, give them a thanks by clicking the thanks button at the bottom right of their post.

  12. #10

    Re: System link & Split screen for Black Ops?

    No prob. Haven't seen that forum feature before.

    Still not having any luck joining these 360's together on system link. Updated both consoles and the game updates yessterday. Restarted both several times after all updates while hooked together with Cat5.

    Also tried hooking both 360's through a 5-port switch with no luck. Anyone have more ideas what I need to do?

    Do the 360's need to have the same IP address?

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. System Link Split Screen Multiplayer?
    By r0881e in forum Modern Warfare 3
    Replies: 0
    Last Post: 11-03-2011, 07:07 AM
  2. NEW BLACK OPS SPLIT SCREEN MODE GPD
    By dannyizpro in forum Call of Duty: Black Ops
    Replies: 16
    Last Post: 12-14-2010, 05:28 AM
  3. CoD: BO Sys. Link, Online, Split Screen, Zombies Downloads!
    By Biga in forum Call of Duty: Black Ops
    Replies: 6
    Last Post: 11-24-2010, 11:07 AM
  4. How to mod call of duty black ops split screen and system link
    By yea its alex in forum Call of Duty: Black Ops
    Replies: 4
    Last Post: 11-08-2010, 06:34 AM